În ultimii ani în Centrul de cercetări ştiinţifice Аgroselect Semences a fost creat un număr de hibrizi cu proprietăţi îmbunătăţite (productivitate înaltă a culturii, rezistenţă ridicată la diferite boli). În prezent aceştea sunt testaţi la diferite etape în cadrul procesului de selecţie. Conform rezultatelor preliminare, aceşti hibrizi pot concura cu succes cu hibrizi analogi obţinuţi în alte instituţii ce se ocupă cu selecţia.

În timp Compania Аgroselect Semences a început să-şi realizeze activitatea sa nu numai în Moldova, dar şi în ţările ca Ucraina, Rusia, Kazahstan.

În Republica Moldova, Compania Аgroselect Semences este cunoscută ca producător de hibrizi precum «Talmaz», «Zimbru», «Doina», «Dacia», «Codru», «Drofa». Seminţele se cultivă pe teritorii de aproximativ 1500 ha în 25 de terenuri agricole, activitatea cărora fiind cuprinsă în toate regiunile ţării.

În Ucraina compania Аgroselect Semences comercializează hibrizi ca: «Dacia», «Talmaz», «Zimbru», «Codru», «Oscar». Conform datelor, oferite de staţiile de testare a varietăţilor din regiunile Lugansk, Dnepropetrovsk, Nikolaevka, Odessa, Poltava, Vinniţk, Cernoviţk, recolta de pe un hectar a depăşit standardul cu 5-5,19 centnere / hа.

În Rusia compania Agroselect Semences comercializează următorii hibrizi– «Drofa», «Codru», «Dacia», «Talmaz». Conform rezultatelor obţinute, varietăţile date depăşesc sorturile analoage, ce au fost cultivate în aceste regiuni, după cantitatea recoltei la un ha – în comparaţie cu indiciul de standard, surplusul a constituit de la 3,2 la 12,2 centnere / hа, conţinutul de ulei al seminţelor – 7,4 %. Aceşti hibrizi au fost incluşi în Registrul de realizări în selecţie, ca fiind aprobaţi pentru utilizare.

În prezent distribuitorii ruşi dezvoltă activ reţeaua de sub-distribuire pentru seminţele de floarea soarelui hibrid în toate regiunile Federaţiei Ruse.

Enumerând toate realizările noastre şi bazându-ne pe o experienţă bogată, cât şi pe rezultatele calitative, de care suntem mândri, putem afirma cu siguranţă că Centrul de Cercetări Ştiinţifice Аgroselect Semences este o instituţie orientată spre calitate şi deschisă spre o cooperare fructuoasă chiar şi cu cei mai exigenţi clienţi, cărora le declarăm, fără modestie falsă, că le vom putea justifica aşteptările, cu siguranţă.

În momentul de faţă sunt supuşi testării 3 hibrizi noi – Oscar, Cezar, Nistru.

Hibrizi de floarea soarelui al companiei AMG Agroselect-Comert SRL

   5  3    

Catalogul Aroselect Semences

Show Buttons
Hide Buttons